• 1402/10/18 - 09:58
  • - تعداد بازدید: 173
  • - تعداد بازدیدکنندگان: 149

ماهی دیگی(دوغی)

تعریف

از کهن ترین خوراکی های سرزمین هیرمند ماهی تازه هست،که در تنور، تاوه، دیگ و یا برروی زغال پخته  و خورده می شد.یکی از شیوه های پخت ماهی که در خوراکی های مردم شهر سوخته هم دیده شده، ماهی دیگی است. ماهی که در دیگ مانند آبگوشت پخته می شده است.

روغن زرد، پیاز داغ، ادویه و یا با آب و یا با دوغ پخته می شود. در هنگام پخت در یک روش استخوانهای ماهی آهسته آهسته بیرون آورده می شود و هم زده و  به هم آمیخته می شوند و پس از پخته شدن  آبگوشتی پر مایه و در کاسه کشیده می شود و یا در گرمای آرام که پخته می شود گوشت و استخوان ته نشین می شود و  مانند آبگوشت، کاسه هایی گرفته می شود و سپس گوشت ها جداگانه در دوری(بشقاب هایی) بر سفره گذاشته و خورده می شود.  

 مواد لازم:

ماهی سفید ۱ عدد
دوغ محلی ۱/۵ لیترپیاز متوسط ۱ عدد
ادویه آچار ۱/۲ قاشق چایخوری زردچوبه، نمک و فلفل به میزان لازم

مرحله اول:

ابتدا ماهی را کاملا پاک کنید و خوب بشوئید. ماهی باید به قطعات متوسط تقسیم شود. اگر ماهی سفید در دسترس نبود از ماهی کپور نیز می‌توان استفاده کرد پیاز را خرد کنید و درون ظرفی مناسب با مقداری روغن تفت دهید تا کمی طلایی شود.

 مرحله دوم:

پس از تفت دادن پیاز، ادویه آچار و سایر ادویه‌ها را به آن اضافه کنید. دوغ را درون ظرف بریزید تا جوش بیاید. در این مدت دوغ را کاملا هم بزنید تا خراب نشود (در اصطلاح سیستانی پچ نشود). پس از جوش آمدن دوغ، ماهی قطعه قطعه شده را درون ظرف بگذارید و درب آن را ببندید تا آهسته با شعله ملایم ماهی بپزد. میزان رقیق یا غلیظ بودن این غذا بستگی به ذائقه شما دارد. در اواخر طبخ درب ظرف را کمی باز بگذارید تا بافت ماهی بهم نریزد.

 

نکات:

بجای دوغ از ترکیب مخلوط کشک و آب نیز می‌توان استفاده کرد.اضافه کردن مقداری گشنیز طعم این خوراک را لذیذتر می نماید..       

توجه داشته باشید زیاد پخته شدن و زیاد هم زدن ماهی باعث له شدن آن می‌شود.

Keywords
محسنعلی عاقبت بخیر
فیلمبردار/ تدوین کننده

محسنعلی عاقبت بخیر

تنظیمات قالب